Kennel Vixax

Shih Tzu 

Tultans Cita
Fosella CottonEyed Joe
Valparna
Vixax Amber
Vixax Amber
Vixax Amber
Vixax Amber

Vi har Fyra hundar varav en  planeras gå i avel om hon får vara frisk och utvecklas som vi vill

Historia 

Min Första Shih Tzu skaffade jag mig för 30 år sedan , det var en liten Brindle hane som hette Tuffe , uppfödd på den tiden av en " mindre seriös" kennel. Tuffe är den enda Shih Tzu som gått en korning. Han fick 78 poäng och blev således inte godkänd. Han jagade såklart inte och var på slutet påverkad av skotten.


Hund nummer två var Smulan, från samma uppfödare , ja det var väl kanske dumt, men det var faktiskt min sons Farmor, hon finns inte i livet idag så jag väljer att inte gå in närmare på hennes liv och hundhållning.

Smulan  ( Tultans Cita ) parades med DKUCH SUCH  Fosella Cotton eyed Joe ( Angus) 
Jag fick jättemycket support och hjälp mina första år av Lena Persson, även Bodil Fossenius.  Jag gick vidare med Smulans dotter Vixax Amber men slutade helt med Shih Tzu för ca 15 år sedan  Nu hoppas jag ev kunna starta om på nytt med Madicken , Ziams up up and awayMarie AxelssonJag arbetar inom IT-branshen i Stockholm. Jag är utbildad A-instruktör inom SBK. Har varit aktiv tävlingsledare men nu slutat. Jag är även utbildad RallyLydnadsinstruktör och Freestyleinstruktör.


Under åren har jag  bl.a. gått kurser för Kurt Blixt , Anders Hallgren, Lars Fäldt, Jan Gyllensteen, Tomas Wiman, Frida Sundberg och Glenn Andersson


Jag har erfarenhet av hundträning från Belgien, Tyskland & Holland, har även rest runt i USA och tittat på hund.  Mitt intresse av hund ligger på mentalitetsidan och jag har haft förmånen att få närvara vid många L-tester, MH och Korningar.

Mitt personliga mål har aldrig varit enbart tävling. Mitt huvudsakliga intresse har legat på mentalitetssidan, att avla fram hundar till de som VILL tävla och eller arbeta med hunden professionellt i olika yrken. Min styrka ligger i att utveckla, fostra och arbeta med unga hundar. Jobbar med IT på en stor bank,bor i Sundbyberg