Aagje van Het Itterdal *01-02-22 (imp Belgien)

L-test  Stamtavla


Vixax Jazza * 08-06-02

 

Jazza var vår halvfodertik men är såld.
 

 Regnr: S49498/2003
Kön: Tik
Färg: Silver
Hårlag: Kort
Mankhöjd:
Längd:
Hälsa: HD A/A, AD UA
MH: Genomfört m godk. skott(3)
L-test: Lämplig att prövas som väktarhund
Bruks: Uppflyttad till lägreklass spår
Lydnad: Klass II
IPO: IPO I
Övrigt: 1 kull


Aagje är social, modig och har en god kamplust hon är en mycket god representant för sin ras. Hon köptes in som 2-åring och hade då körts i KNPV.
Vid denna träning hade det enbart skjutits under bitarbete (det förklarar 3, an på MH), Aagje är skottfast men förväntar sig aktivitet vid skott.
Aagje bor inne med oss och sover ibland i sängen, hon är lugn och sansad inomhus och full av aktivitet ute. Hon är arbetsglad och väldigt samarbetsvillig.
Helt orädd i miljö. Vi har spårat en hel del och jag har själv klantat till min spårträning under våra första år, idag spårar hon fullt koncentrerat , hårda spår i tätort.


L-test

Egenskaper Bedömning Anteckningar
Tillgänglighet Tillgänglig,öppen Naturlig kontakt
Kamplust Måttlig Bra byteslust samt föremålsintresse
Temprament Mycket livlig Störs kraftigt av omgivningen
Skärpa Liten Svarar efter hand
Försvarslust Måttlig Målmedveten
Nervkonstituion Ngt nervös Svårt koncentr. felbet.
Hårdhet Ngt vek Vissa minnesbilder
Dådkraft Måttlig Riktining mot stor
Skottfasthet
Skottfast
Kraftigt förhöjd aktivitet, skall
Kommentar: Social mycket livlig hund med bra kamplust och föremålsintresse bra sökintresse, släpper ngt i koncentration. Hunden har bitvis svårt med koncentration och har kraftigt förhöjt intresse i samband med skott. Aggressionspaketet är utvecklat och hunden har lätt för att koppla på försvarsdrifter. Pga temp. bör framtida utbildning riktas mot koncentrationsövningar. Dådkraften är bra och Miljö & Mörker UA

Lämplig att prövas som väktarhund

Testledare : Leif Carlsson + 2 till jag inte vet namnet på.

Egna kommentarer: Att Aagje inte bedömdes vara lämplig att prövas som polishund beror enbart på hennes skott "tokighet" De bedömde det som svårt och mycket tidsödande att lära in platsliggning vilket alla tjänstehundar måste ha i sin uppkörning, men finns det någon väktare/bolag som har intresse att träna bort det så ville de absolut inte "stänga vägen" för henne.

Jag är jättenöjd med testen, Aagje visade att hon var helt orädd på denna mörka, skumma vind, dumpe och släde var absolut inga bekymmer..

Det som drar ner mina "jublerop" är väl nerverna, men jag är inte riktigt säker på hur mycket som är förvärvat... i all övrig aktivitet är hon en samlad hund, kanske ett önsketänkande från mattes sida, men det känns som om hon "snurrar" till det för att få igång aktivitet under testen. På Släden så var hon igång redan långt innan han började dra i snöret, den låg nämligen på det håll dumpen farit upp, så hon hade en hel del förväntan samt en del "felbeteenden" där, ville bita i snöret, ville engagera sig i han som drog snöret , snurrade runt mig och skallade... Men hennes träning i Belgien har skapat mycket...när testen gjordes hade vi inte haft henne länge och hon såg skyddsarbete på appelplanen. Idag hade testen förmodligen sett annorlunda ut, hon är inte nervfast men heller inte helt "av banan"

Men när släden kom riktigt nära så fokuserade hon, och stod pall fast den rycktes emot henne, en kort sidomanöver och direkt fram och "smakade" på släden...

Avreaktionerna var helt i sin ordning, inga kvarstående minnesbilder och hon var oberörd genom alla passager, däremot nyfiken..

Hon försvarade mig när jag blev överfallen och hade inga problem i mörkret.

I stora drag en modig tjej med mycket kamplust, kan bli rejält "förbannad" men visar ingen skärpa i mån av raggresning eller annat, det visade sig mest i överfallet på mig då det blev allvar i betten...

Tyvärr snurrar hon till det och får en del koncentrationsproblem under testen, men absolut inget som diskvalificerar henne från framtida avel. Men det är viktigt att bära med sig att hanen man använder skall vara en stabil rackare:).


STAMTAVLA

IPO I L-Testad
Aagje van het Itterdal
UV - VZH - IPO III - FH I - WhP
Mondioring III - Belgian Ring IV - TAT

Search and Rescue (crashed buildings and woods)
Militairy Patrol dog Belgian Air Component
Nato Airbase Kleine-Broge

Ringo Van De Vastenow

 

 


Peerke V D Vastenow
INTUCH NLCH
Basco V Sarin's Hof
IPOI
Hertha V D Vastenow
Olga V D Vastenow NLCH
Toby V D Vastenow
IPOI
Hertha V D Vastenow
PH 1 427 p
Umandy

PH 1 433 CL
PH II 438 CL
1992 Brab. Kamp. PH I (428½ pnt)
1993 Res. Brab. Kamp. PH I (430 pnt)
1994 5e Brab. Kamp. PH I (430 pnt)

Ringo (Dhr. A. Mettler, Schijndel)

PH 1 CL
Marco
(Dhr. van der Steen)
x Hollandse Herder Reu
Onbekent
Vedor PH 1 414
Marko (Dhr. J. Linders, Nederweert)
x Hollandse Herder Reu
 
Inge (Dhr. M. Steyvers, Tungelroy)
x Hollandse Herder Teef