Marie Axelsson
Jag arbetar inom IT-branshen i Stockholm. Jag är utbildad A-instruktör inom SBK. Har varit aktiv tävlingsledare men nu slutat. Jag är även utbildad RallyLydnadsinstruktör och Freestyleinstruktör. Under åren har jag  bl.a. gått kurser för Kurt Blixt , Anders Hallgren, Lars Fäldt, Jan Gyllensteen, Tomas Wiman, Frida Sundberg och Glenn Andersson  Jag har erfarenhet av hundträning från Belgien, Tyskland & Holland, har även rest runt i USA och tittat på hund.  Mitt intresse av hund ligger på mentalitetsidan och jag har haft förmånen att få närvara vid många L-tester, MH och Korningar.


Mitt personliga mål har aldrig varit enbart tävling. Mitt huvudsakliga intresse har legat på mentalitetssidan, att avla fram hundar till de som VILL tävla och eller arbeta med hunden professionellt i olika yrken. Min styrka ligger i att utveckla, fostra och arbeta med unga hundar.

Min målsättning är att föda upp brukshundar som passar till alla tävlingsgrenar samt tjänstehundar.

Man behöver inte träna skydd med en HH eller Malle, men egenskaperna skall finnas i hunden om man skulle vilja!

Hunderiet startade med en Riesen 1985 och sedan dess har det passerat ett antal hundar. Jag arbetade länge med omplaceringar och hittehundar, det gör att jag har en "bredd" på hundkunnandet.

Sedan några år tillbaka har jag holländare  och Malle som jag tränar/ tävlar och föder upp.

Förutom hundar så älskar jag resor, sol och bad, snorkla och lite äventyr! Hoppas ta dykcert inom kort. Familjen består av mig och mina två barn. Rasmus f-90 och Maja f-94


Vixax kennel -avelsmål
Min målsättning med uppfödning av Holländare och Malinois är att få fram hundar som klarar att gå i tjänst och givetvis tävling med syfte på brukset. De hundar jag föder upp passar inte i alla hem och man skall vara klar över att det är väldigt "MYCKET" hund. I gengäld är målsättningen att man skall få en hund som orkar jobba i ur och skur utan att tröttas.
Idealhunden för mig är en hund med stor social kamplust, stor dådkraft, livlig och uppmärksam, goda nerver samt med måttligt aggressionspaket. Självklart skall hunden vara förig. Avelshundarna jag använder skall givetvis vara friska, röntgade samt mentaltestade. Tävlingsmeriter är inte nedärvbara men givetvis har det ett värde att hunden visat sig vara förig och arbetsvillig på tävlingsplanen. Dock stirrar jag mig inte blind på detta.

Inte bara individerna som används i aveln skall vara goda djur, det är viktigt att kullsyskon till föräldradjuren också har visat sig vara sunda och bra individer. Att hela kullen har ett bra snitt när man skall välja avelsdjur är viktigt för mig


Vixax D´Nala


Shih-tzu & Griffon
Målsättning med Shih-Tzu  & Griffon är att få fram bra individer av blandade färger, mentalitet och pälskvalitét är A & O. Shih-Tzun & Griffon är en underbar sällskapshund, den passar i de allra flesta hem. Mina valpar är öppna och tillgängliga, orädda och framåt.


Vixax fräcka Fjölvar & Peggy


Valp från Vixax!
Du som är intresserad av en Holländare/Malle bör ha ett klart mål med ditt hundägande. Jag vill att du tävlar och tränar aktivt i någon gren. Jag ordnar valpträffar, träningsläger samt MH. Det är en självklarhet att du både röntgar och mentalbeskriver din hund. Kontakten med valpköparen är viktigt, då jag vill följa mina valpars utveckling.

Om du är intresserad av Shih-Tzu eller Griffon så vill jag att våra valpar kommer till aktiva hem, där hundarna får vara en medlem i familjen. Jag ser gärna att du gå på en eller att par utställningar. Pälsvården kan vara tuff, men jag hjälper dig!


Kontakt uppgifter
Marie Axelsson
Fredsgatan 23
172 33 Sundbyberg


+46 (0) 733 814200

Mail: vixax@veberod.com